Press "Enter" to skip to content

QNAP TS-412 Resetleme (Sıfırlama)

İlk önce cihazımız bir ethernet kablosu ile bilgisayarımıza bağlıyoruz
ve normal resetmi atıcaz yoksa gelişmiş resetmi atıcaz ona karar vermeliyiz. Nedir bu reset çeşitleri ;

Normal Resetleme : Cihazın arkasındaki iğne deliği olan reset tuşuna 5 saniye başılı tuttuğunuzda ” dıt ” diye bir ses duyucaksınız ve bıraktığınızda resetlenmiş olucak. Ne demek oluyor bu kullanıcı adı ve şifremiz ” admin ” oldu anlamına geliyor.

Gelişmiş Resetleme : Yukarıdaki ” dıt ” sesinden sonra bırakmayıp basılı tutmaya devam ederseniz ” hard reset ” atmış olursunuz.

Benim işim normal resetleme ile reset işlemini gerçekleştirdikten sonra cihaz default ip adresine dönücektir, nedir bu ip adresi “ 169.254.100.100 ” bilgisayarınızda kendinize bu ip adresini verirseniz tarayıcıdan bu ip yi yazarak arayüze giriş sağlayabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmadan önce cihazımızdan diskleri çıkartıyoruz, arayüze girdikten sonra diskleri takıyoruz ve ekran diskler görüldü diye bir ibare ile karşılaşıcaksınız.

Akabinde fabrika ayarlarına geri dönebilirsiniz. Bu işlemler sırasında sizden saat, şifre, sunucu adı, ip ayarları gibi ayarların yapılması istenicektir. Bunların yanında raid yapılandırmasıda yapabilirsiniz.

Bu işlemleri QNAP’ın Qfinder Pro kendi masaüstü uygulamasından yapabilir ve yönetebilirsiniz.

Sunucunuz Hazır…

0 0 votes
Makale Değerlendirmesi
Subscribe
Notify of
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x